На що скаржаться українці при перетині кордону після безвізу. Результати опитування

4838 0
Українці здебільшого скаржаться на корупцію та відсутність безкоштовних туалетів на прикордонних пунктах пропуску.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

ГО «Європа без бар’єрів» провела дослідження сприйняття українцями змін під час проходження контролю на кордоні з країнами ЄС після безвізу, йдеться на сайті громадської організації.

Експерти зазначають, що українці найчастіше скаржаться на погану інфраструктуру, черги та довгу процедуру контролю, а про питання корупції здебільшого воліють мовчати, втім вказують, що вона є з обох боків.

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз у 2018 році. Перелік країн

«Опитані громадяни вказували на наявність корупційних схем по обидва боки кордону. Однак були більш обізнані з випадками корупції в українських митних і прикордонних органах, ніж в органах сусідніх країн», — каже виконавча директорка громадської організації «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко.

Серед позитивних ефектів безвізу опитані відзначають пришвидшення контролю, зростання поваги і лояльності до українців із боку прикордонників сусідніх держав, серед негативних — уповільнення перетину кордону через зростання потоку і більш прискіплива перевірка документів.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція

Середня тривалість перетину кордону на пункті пропуску «Краківець» становила 5 годин і була найвищим показником дослідження. Суттєво меншою є середня тривалість перетину кордону у пункті «Смільниця», де працює спільний контроль українських і польських прикордонних органів, та «Грушева», де поганий стан дороги. Однією з найпоширеніших скарг є відсутність або наявність тільки платних туалетів та їхній поганий стан.

Загалом експерти громадської організації опитали понад 2,2 тисячі респондентів на 18 пунктах пропуску між Україною та Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!