На обласних маршрутах Львівщини почали облік готівкової оплати. Що відомо

1817 0
Наступний етап реалізації – це облік пільговиків.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У Львівській області до повного обліку безготівкових оплат за проїзд запровадили облік готівки. Наразі він відбувається на маршруті №577 «Львів АС-2 – Монастирок – Рава-Руська». Про це повідомили на сторінці Е-квитка на Львівщині у Facebook.

Як це працює: при отриманні від пасажирів оплати за проїзд готівкою, водій обирає на валідаторі відповідний тариф (валідатор друкує пасажиру квиток). Далі ця інформація через валідатор фіксується в системі АСООП і направляється на сервер ДПС для фіскалізації. Відповідно не лише відбувається облік пасажиропотоку, а й обіг готівкових коштів у громадському транспорті стає прозорим.

Читайте також: На десяти автобусах на Львівщині водії навмисно перешкоджали роботі валідатора

Надалі планують впровадження обліку готівки на всіх приміських та міжміських маршрутах області. Наступний етап реалізації АСООП на Львівщині – це облік пільговиків. Ми вже розпочали роботу із ОТГ щодо побудови системи обліку пільгових категорій населення. 

Зазначимо, щодня на Львівщині 43% водіїв приміського громадського транспорту області не вмикають валідатори для безготівкової оплати, коли розпочинають робочу зміну.

Що відомо про безготівкову оплату на Львівщині

У листопаді 2023 року у всіх 1050 автобусах обтяжених договорами з ОДА встановили обладнання для безготівкої форми оплати за проїзд. Принцип роботи полягатиме за схемою «check-in – сheсk-out», що дозволяє пасажиру сплачувати лише за відстань, яку він фактично проїхав відповідно до тарифної сітки. За цією системою пасажиру необхідно валідуватись в системі при вході та виході з транспорту. Таким чином, система бачитеме від якої зупинки і до якої він проїхав. Відповідно, так і обчислюватимуть та зніматимуть плату за проїзд. Також ця система зменшує навантаження на водія щодо проведення розрахунків за проїзд.

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!