Київ

На Оболоні прибрали стихійне кладовище тварин

486 0
Прибрані надгробки протягом місяця зберігатимуть на спеціальному майданчику
Фото: Аннабелла Моріна

Фото: Аннабелла Моріна

На вихідних біля Йорданського озера в Києві демонтували стихійне кладовище тварин і висадили замість надгробків рослини. Про це повідомив громадський рух «Почайна».

Гранітні надгробки вивезли на штрафмайданчик. Там вони протягом місяця очікуватимуть власників.

Біля поховань висадили 350 кущів і дерев, а також 75 багаторічних квітів. Рослини надало КП УЗН Оболонського району, яке мало надлишок власного посадкового матеріалу з теплиці. Таким чином рослини не довелося купувати.

Надалі активісти обіцяють прибирати нові надгробки, якщо такі з’являтимуться. Також біля озера буде заборонено ховати рештки тварин. Виключення, можливо, зроблять для урн із прахом.

Нагадаємо, питання щодо необхідності прибрати кладовище домашніх тварин обговорювали ще у 2021 році. Тоді частина власників похованих тварин висловлювалась категорично проти. Інші учасники обговорення наполягали, що поховання треба прибрати, бо вони отруюють ґрунт і воду.  Компромісом стало рішення залишити поховання, але замість надгробків висадити рослини.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!