На місці смертельної ДТП на Пасічній планують встановити світлофор

4002 2
Наразі у міському бюджеті немає коштів на розміщення нового світлофора на перехресті вулиць Пасічна-Лисеницька.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

У Львові на перехресті вулиць Пасічна-Лисеницька хочуть встановити новий світлофорний об’єкт, вартість якого становить майже 1 млн гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів директор управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

«Ще до цього ДТП, міська комісія з безпеки дорожнього руху ухвалила рішення встановити тут світлофор. Зараз цей проект на стадії проходження експертизи. Його вартість приблизно 980 тис. гривень. В цю суму входить не лише світлофор, а й освітлення, турнікети, накреслять розмітку та проведуть деякі роботи на тротуарах, щоб у місці переходу зробити їх пониженими», – зазначив Олександр Одинець.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів'янам цивілізовано поводитись на дорогах

За його словами, світлофор встановлять у тому місці, де нещодавно трапилась ДТП, в результаті якої загинула одна особа, ще двоє – отримали травми. «Це, приблизно, між технікумом та церквою Благовіщення», – додав директор управління інженерного господарства.

Цього року коштів на встановлення світлофору у цьому місці немає. Однак в мерії сподіваються, що при перегляді бюджету, зможуть знайти вільні кошти, щоб почати роботи вже цього року.

Нагадаємо, ГУ Національної поліції у Львівській області шукає свідків аварії, яка трапилась 7 серпня, о 21:23 на перехресті вулиць Пасічної та Лисинецької. Внаслідок ДТП загинула 70-річна жінка, ще одна 33-річна жінка та 11-річний хлопчик перебувають у лікарні з травмами.

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» таПатрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.ком,LvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
9 Серпня, 2018 16:16
Юрій 50 метрів в одну сторону світлофор, 100 метрів в другу підземний перехід, навіщо там ще один світлофор? Якщо барани і так будуть перебігати дорогу в непристосованих місях!
9 Серпня, 2018 14:38
Володимир Пеленичка Ніяого мільйона не потрібно просто необхідно перенести безпотрібний існуючий світлофор який знаходиться на 50 метрів дальше
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!