На Пасічній у Львові зведуть багатоквартирний ЖК із підземним паркінгом

2766 0
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові на вулиці Пасічній 84-Б, 84-В зведуть багатоквартирний житловий будинок з комерційними приміщеннями, з підземним паркінгом та зі знесенням існуючих будівель. Відповідні містобудівні умови та обмеження у вівторок, 30 травня, затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради. 

«З точки зору функціоналу тут передбачено як комерційну функцію у вигляді комерційних закладів торгівлі, так само і офісну функцію, що буде втілена у північній частині. Також буде два рівні підземного паркінгу. Фактично кількість паркомісць більша за кількість квартир, аби компенсувати потребу офісних площ», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Забудовник також планує встановити підземні контейнери для сміття і подбати про соціальну інфраструктуру. Окрім того, обіцяють облагородити територію, яка сходить від нашого будинку в парк «Погулянка». 

Читайте також: У Львові не погодили будівництво ще однієї багатоповерхівки на Пасічній

«Ми мали вчора виїзд на цю ділянку. Колеги запропонували таку ініціативу облагородження території, ми думаємо, що було б добре її підтвердити гарантійним листом. Також зараз розробляється архітектурний конкурс, щоб запроектувати парк «Погулянка». Якщо забудовник має такий намір, то може долучитися також і в цій частині», – зазначив заступник міського голови Львова з питання містобудування Любомир Зубач.

Житловий комплекс будуватимуть на земельній ділянці площею 0,25 га у зоні Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності місцевого значення відповідно до плану зонування територій Личаківського району. Згідно із ухвалою, висота будинку не має перевищувати 34 м, а площа забудови може становити 40%. Також, згідно із ухвалою, забудовник зобов’язаний облаштувати бомбосховище, яке зможе вмістити від 50 до 100 людей. Дозвіл на зведення житла на вулиці Пасічній 84-Б, 84-В надали кооперативу «Венґлінський» та Роману Іконяку. 

Зауважимо, Роман Іконяк вже вдруге намагався отримати містобудівні умови та обмеження. У березні виконавчий комітет не погодив зведення житла за цією адресою компанії ТзОВ «Елемент 1», кінцевим бенефіціарним власником якої є Роман Іконяк. Причина – неповний пакет документів. За даними YouControl, Роман Іконяк є власником девелоперської компанії «Айкон», а також низки підприємств, що, зокрема, займаються виробництвом дерев'яних будівельних конструкцій, бетонних розчинів тощо. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!