На підтримку ЗСУ. У Львові збирають вишиванки, які продаватимуть на аукціоні у США

1771 0
За виручені кошти придбають необхідні речі та обладнання для захисників на передову.
Фото: Shpalta.media

Фото: Shpalta.media

У Львові триває збір вишиванок (нових або в дуже хорошому стані) для аукціону у США. За виручені кошти придбають необхідні речі та обладнання для захисників на передову. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Читайте також: Вишиванку брали навіть на заслання. Як українці берегли генетичний код

«Вишиванки поїдуть в Америку – там відбудеться продаж-аукціон. Хто має і може надати для аукціону вишиванку (чоловічу, жіночу, дитячу) – зголошуйтесь! Надихнула на ідею Анна Бельз, яка подарувала на благодійність декілька вишиванок для хлопців, які вишила її мама. Мамі 82 роки і, таким чином, вона хоче долучитись до перемоги, записку мама теж написала», – повідомили у ЛОДА.

Збір триває до 5 травня. Контактна особа – Мирослава Полець (0504173560, 0967203072).

Читайте також: Анджеліна Джолі відвідала дітей із реабілітаційного центру у Бориславі. Фото 

Нагадаємо, що у колекції Львівського музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького зберігається близько двох тисяч вишиванок. Найдавніші датовані кінцем ХІХ – початком ХХ століття. Ці сорочки носили у будні і на свята, кожна з них унікальна і неповторна – за стилем, кроєм, технікою виконання. Навіть тепер, тікаючи з-під ворожих обстрілів, деякі українці залишають усе, але беруть зі собою вишиванку. Про історію вишивки і чим вона була для українців упродовж років, читайте у матеріалі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!