На Підзамчі пропонують збудувати новий житловий квартал з елітними квартирами

4197 0
Загалом на ділянці площею 1,0917 га передбачене будівництво 7 житлових секції з вбудованими комерційними приміщеннями та паркінгом.
фото: unsplash/ілюстративне

фото: unsplash/ілюстративне

У Львові пропонують звести новий багатоквартирний житловий комплекс з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом на вулиці Квітовій, 10. Ділянка під забудову розташована в мікрорайоні Підзамча – між вулицями Богдана Хмельницького та Замарстинівською – у зоні змішаної малоповерхової та багатоповерхової квартирної забудови, поза межами історичного ареалу. На архітектурно-містобудівній раді погодили містобудівний розрахунок проєкту. 

Поруч вже реалізовують будівництво компанії «Авалон» – ЖК Avalon Yard на вул. Замарстинівській, а нове на вул. Квітовій, 10 розглядають як продовження цих житлових кварталів. Як повідомили під час засідання представники архітектурної компанії «АБМК», це мають бути напів відкриті семиповерхові квартали із дорожчими квартирами на верхніх поверхах та однією чотириповерховою вставкою, що замикатиме внутрішній двір. Нежитлові будівлі і споруди, що там розташовані, потрібно буде демонтувати.

Читайте також: Для працівників Львівського університету збудують ЖК на майже 200 квартир

«Переважатимуть у кожній секції одно- та двокімнатні квартири, також будуть і трикімнатні. Під всією плямою забудови буде підземний паркінг на 200 машиномісць. Окрім цього, на першому поверсі перших двох секцій передбачені громадські приміщення», – пояснюють у компанії. 

Загалом на ділянці площею 1,0917 га передбачене будівництво 7 житлових секції з вбудованими комерційними приміщеннями та паркінгом. Кількість квартир – 256 поверховістю 4-8 поверхів. Забудовник планує сформувати вільний простір – зону для проєктованого комплексу та прилеглих будинків. Також, запевнили архітектори, у межах паркінгу є технічні та побутові приміщення, що можуть використати як безпечне укриття.

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація

Додамо, що містобудівний розрахунок розробило ТОВ «АБМК» на замовлення ТОВ «Авалон». За даними системи Youcontrol, «Авалон Інкомпані» зареєтроване у Львові на вул. Кульпарківській у 2014 році. Кінцевою бенефіціарною власницею є Алла Шамова. Співвласником цієї компанії називав себе також львівський ексдепутат та бізнесмен Григорій Козловський.

Ольга Коваль

Проєктне рішення: «АБМК» 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!