Для працівників Львівського університету збудують ЖК на майже 200 квартир

4733 0
Йдеться про ділянку на вул. Величковського, що в мікрорайоні Рясного.
Фото: abctv.kz

Фото: abctv.kz

У Львові збудують багатоквартирний житловий будинок для працівників ЛНУ імені Івана Франка з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією. Йдеться про ділянку на вул. Величковського, що в мікрорайоні Рясного. Відповідні містобудівні уомви та обмеження на нове будівництво ЛНУ імені Івана Франка та ПП «Буд Інвест Ком» погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про комплекс будинків, які розташовані в мікрорайні Рясне, в житловій зоні Ж-4, яка передбачає поверховість набагато вищу. Забудовник пішов на компроміс і середня поверховість становитиме 6-7-8 повехрів. Проєкт розробляли довго, він корегувався, були консультації з головним архітектором Львова. Зараз проєкт допрацьований» повідомила під час засідання представниця управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР.

Читайте також: У Львові виявили порушення під час реставрації 400-літньої брами монастиря

У житловому комплексі передбачили 174 квартири і 142 паркомісця (підземні і наземні). За словами керівника проєкту будівництва цього ЖК, колишнього депутата ЛМР Любомира Босаневича, це вже четвертий варіант  завершений та компромісний, однак кількість паркомісць ще можуть додати, так само як і передбачити приміщення подвійного використання. Рекомендації щодо альтернативної системи опалення також обіцяли пропрацювати.  

Окрім цього, заступник міського голови з питань містобудування Любомира Зубача, у межах проєкту варто було б передбачити приватний центр для дозвілля дітей. Попередньо, із його слів, забудовники не були проти. 

Додамо, що, за даними Youcontrol, компанія ПП «БУД ІНВЕСТ КОМ» зареєстрована у 2013 році у Львові на вулиці Левицького. Кінцевими бенефіціарними власниками є Володимир Матвейцев та Оксана Швець.

Читайте також: Мерія пропонує не зносити незаконну добудову на Котляревського, а дещо змінити її

Нагадаємо, ще у 2018 році відбулися громадські слухання на тему будівництва багатоквартирного будинку на вул. Величковського, 84 для працівників ЛНУ імені Івана Франка. Натомість минулого року у жовтні виш та ПП «БУД ІНВЕСТ КОМ» підписали договір про інвестиційну діяльність. Підписання договору, зокрема, дозволило його сторонам рухатися вперед у питанні реалізації інвестиційного проєкту, натомість інвестору цей договір дав дозвіл будівництва на земельній ділянці Львівського університету.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!