На площі Івана Франка планують змінити рух. «Львівавтодор» має три варіанти

3820 0
Зміни в русі на площі Івана Франка, які напрацювали у «Львівавтодорі», розглядатиме комісія з безпеки руху Львівської міської ради 10 лютого.
Фото:Googlemaps

Фото:Googlemaps

«Львівавтодор» розробив три варіанти зміни руху на площі Івана Франка, аби зменшити затори і пришвидшити рух громадського транспорту. Варіанти змін розглянуть на комісії з безпеки руху 10 лютого. Як саме пропонують реорганізувати рух Тvoemisto.tv розповів керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик. 

Читайте також: На площу Франка чекає масштабна реконструкція. Що зміниться

«Від центру є дві смуги руху. Крайня права – це для громадського транспорту. Посередині є рух автомобілів. За зупинкою закінчується смуга громадського транспорту, йде звуження. Автомобілі об’їжджають трамвай і рухаються у напрямку вулиць Вітовського або Сихова. На цій вужчій ділянці часто рух трамваїв блокують авто, які хочуть здійснювати маневр навколо трикутника площі», – розповідає Роман Зубачик.

Тому ЛКП «Львівавтодор» пропонує три варіанти зміни руху, вони стосуються перенесення цього лівого повороту.

«Є варіант організувати рух так, щоби цей маневр здійснювався наприклад через вулицю Волощака і далі через вулицю Зарицьких авто зможуть рухатись у напрямку Сихова. За іншим варіантом – через вулицю Турецьку. І третій варіант – також через вулицю Турецьку забрати правий поворот, якщо ми рухаємося з вулиці Вітовського», – каже Роман Зубачик.

Оптимальний варіант, каже Роман Зубачик, це розвести трафік, потік авто, який повертає ліворуч, у напрямку Сихова відвести його на вулицю Турецьку. «Є нюанс, що збільшимо рух на вулиці Зарицьких, але це не критично», – каже він.

Кардинальніші рішення у зміні руху на вулиці Івана Франка будуть після реконструкції. 

Моделювання організації руху на площі Івана Франка, відео «Львівавтодору»

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» розробив проєктні пропозиції, які будуть основою для робочого проєкту реконструкції площі Івана Франка.

Вікторія Савіцька

Моделювання «Львівавтодору» 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!