Що сталось, коли у Львові загинув хлопчик та хто зриває створення Національного військового меморіалу. Підсумки доби

1222 0
Нині 25 червня та 853 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

Акцент дня: Що сталось, коли під час аварії у Львові загинув хлопчик. Розбір. Нещодавно в середмісті Львова, біля Оперного театру, водій маршрутки на смерть збив 11-річного хлопчика Іллю на велосипеді. Від початку літніх канікул щораз більше школярів їздять Львовом на роверах. Tvoemisto.tv пояснює, які правила дорожнього руху існують для дитини на велосипеді, хто відповідає за їх дотримання та звідки діти мали б про них знати.

Читайте також: Чому не працював світлофор на ділянці, де збили 11-річного велосипедиста у Львові. Лише 10 об’єктів є заживлені блоками безперебійного живлення.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 135 бойових зіткнень. Найгарячіша обстановка сьогодні протягом дня залишалася на Покровському напрямку, де ворог 45 разів намагався штурмувати позиції Сил оборони. Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії завдано уражень по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і одного – по складу з боєприпасами противника.

Читайте також: В одній із областей списки відрахованих студентів передаватимуть до ТЦК. Чи планують це на Львівщині. У нас виші самостійно вирішуватимуть, як чинити в такій ситуації.

На цю ж тему: Порушення з боку ТЦК: Куди звертатися на Львівщині. Для цього в кожному ОТЦК та СП визначені контактні номери телефонів за єдиним стандартом.

Та: У Львівському ТЦК відреагували на інцидент з чоловіком на Високому замку. Йому виписали повістку, після чого – відпустили.

Тема дня: Ганьба і упередження. Хто і чому зриває створення Національного військового меморіалу. Днями мережу сколихнула заява екологів про те, що, мовляв, держава «збирається ховати полеглих захисників у болоті». «Твоє місто» спробувало з’ясувати, чи це правда, хто організовує протести та що про це думають родини загиблих Героїв.

Ключові події:

1. МОН змінило правила вступу до аспірантури. Вступити на контракт до аспірантури можна буде лише на заочну або вечірню форми навчання, які не дають права на відстрочку. Натомість кількість бюджетних місць суттєво зросте.

Читайте також: У школах можуть змінити навчальний процес під час зими. Зокрема, навчання у школах може починатися з 10 години ранку. Також можливе повернення до змішаних форм навчання та впровадження онлайн-навчання під час пікових складних періодів;

2. Митрополичі сади у Львові повернули у власність УГКЦ. Суди щодо цієї ділянки тривали з 2020 року.

Читайте також: У Львові збудують новий комунальний ринок. Де та коли розпочнуть роботи. Їх профінансує приватний інвестор.

Та: У Львові планують продати п’ять ділянок під будівництво. На Сихові та у Шевченківському районі міста.

А також: Землі рекреації вартістю понад 200 млн грн на Львівщині повернули громаді;

3. Наступного тижня у громадському транспорті Львова може запрацювати пересадковий квиток. Львів’яни матимуть можливість впродовж 40 хвилин здійснити пересадку безкоштовно.

Читайте також: У Львові шукають перевізників для 9 автобусних маршрутів. Перелік. Перевізники можуть подавати документи для участі у конкурсі до 19 липня;

4. Просвічується наскрізь. Що зробили з пам’яткою на Хмельницького під прикриттям рекламного банера. Виявилось, що будівля частково розібрана.

Читайте також: У розважальному парку біля Львова грала російська музика. Відповідне відео поширили у соцмережах.

Та: Нардеп зі Львівщини взяв шлюб через Дію першим в Україні. Роман Лозинський та викладачка УКУ Світлана Кісільова перші в Україні одружились онлайн;

5. Львів’ян запрошують на свято Купала. Програма. На ярмарку майстри з різних куточків України привезуть свої крафтові вироби та проводитимуть майстеркласи з традиційних ремесел: вибійки, гончарства, соломоплетіння, народних прикрас, витинанки та дерев’яної іграшки.

Читайте також: Дітей військових та ВПО запрошують до безкоштовного табору на Львівщині. Зміни триватимуть впродовж 1 – 12 липня, 29 липня – 9 серпня та 12– 23 серпня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!