На площі Ринок відбулось загальноміське освячення води. Фото

1222 0
Воду освятили військові капелани різних конфесій.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Сьогодні, 6 січня,  на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові традиційно відбувся Чин освячення води. Воду освятили військові капелани різних конфесій. Упродовж дня львів’яни можуть взяти свячену воду до своїх домівок. Для цього встановили резервуар, об’ємом 1500 літрів.

«Щорічне загальноміське екуменічне освячення води у день Богоявлення Господнього – це добра традиція для міста Львова. Цього року Чин освячення вже вдруге звершать львівські військові капелани різних конфесій, які постійно є з нашими захисниками і духовно підтримують їх», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Читайте також: Це подібне до стрибка з парашутом, або Чи є щось святе у пірнанні в ополонку

Нагадаємо, що для багатьох у цей день вже стало традицією купатися у водоймах. Однак фахівці вкотре наголошують, що купання у холодній воді може бути корисним лише за умови, якщо загартовуватися регулярно. 

Ірина Давосир

Фото: ЛОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!