На пункті пропуску в Шегинях – черги. Зросла кількість охочих виїхати за кордон

3041 0
У черзі одночасно можуть перебувати близько 400 осіб, кажуть прикордонники.

Щодня пішохідний пункт пропуску «Шегині» на Львівщині перетинає 2,5-3 тисячі людей. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Читайте також: Наразі за кордон зможуть їхати тільки ті, хто має право на проживання в інших країнах, – МВС

Протягом останніх днів усе більше громадян намагаються виїхати закордон, що провокує значні черги на пункту пропуску: в черзі одночасно можуть перебувати близько 400 осіб, кажуть прикордонники.

Усім, хто прямує до Польщі, вимірюють температуру, а якщо у людини є ознаки грипу чи ГРВІ – відправляють на карантин. Також прикордонники збирають інформацію про місце проживання чи перебування на обов’язковому карантині (воєводство/повіт, назва місцевості, вулиця, номер будинку або квартири, поштовий код, номер контактного телефону).  Зі сторони українського кордону обмежень на виїзд немає.

«Проведення вищевказаних заходів збільшує час оформлення осіб польською стороною. Як результат, громадянам після проходження усіх видів контролю на вихід з України доводиться по декілька годин очікувати, аби потрапити на територію Республіки Польща», – кажуть прикордонники.

У Держприкордонслужбі просять враховувати ситуацію з чергами на кордоні та, за можливості, обирати для виїзду автомобільні пункти пропуску: «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Нагадаємо, що 16 березня Україна закрила всі кордони на в’їзд іноземцям та призупинила роботу більшості пунктів пропуску для пасажирських перевезень. 16 травня відновив роботу контрольно-пропускний пункт «Шегині», зокрема, для пішого перетину кордону. Це мало розвантажити автомобільні пункти пропуску. Тільки за першу ніч відкриття переходу майже сотня українців захотіли перетнути кордон і вирушити до Польщі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!