Київ

На ремонт мосту Метро витратять понад 2 млрд грн

539 0
Роботи триватимуть понад 2 роки

«Київавтодор» оголосив тендер на протиаварійні роботи мосту Метро через річку Дніпро. Відповідне оголошення опубліковане на сайті Prozorro.

Очікувана вартість робіт – 2 млрд 9 млн грн. Згідно з тендером, за ці гроші планують провести реставрацію мосту Метро з пристосуванням автопроїздів.

Тендерні пропозиції прийматимуть до 11 червня.

Роботи мають бути завершені до 31 грудня 2026-го року.

Нагадаємо,  у  липні 2023 року міст Метро проінспектували фахівці профільного науково-дослідного інституту «ДерждорНДІ» і з’ясували, що мосту потрібен капітальний ремонт або реконструкція.  За оцінками фахівців Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), які до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну розробляли проєкт, перебудувати міст  коштує мінімум 500 млн євро. 

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор заявляв, що заплановане на 2024 рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!