На ремонт закрили частину вулиці Бандери. Як курсує транспорт

2955 0
Рух транспорту на цьому відрізку буде перекритий до травня наступного року.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Від сьогодні, 28 вересня, на ремонт закривають частину вулиці Степана Бандери. Розпочинають роботи на ділянці від вул. Чупринки до вул. Антоновича. 

Читайте також: Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

Тож автобусні маршрути № 15, № 24, № 41, № 42 та № 43 курсуватимуть за зміненою схемою руху, а саме: вул. С. Бандери – вул. Русових – вул. Київська – вул. Ген. Чупринки – надалі за маршрутом (в обох напрямках). Трамвай № 7 не курсуватиме. За його маршрутом їхатиме трамвай № 1 (вул. Городоцька – вул. Підвальна – вул. Личаківська – вул. Мечникова – вул. Вахнянина (в обох напрямках). 

Ремонтуватимуть відрізок до червня наступного року, після чого розпочнуть роботи на ділянці від вул.Антоновича до вул. Героїв УПА, далі від вул. Героїв УПА до вул. Городоцької.

Під час реконструкції вулиці Степана Бандери обіцяють зберегти старі дерева, залишити історичну бруківку і гранітні бордюри. Асфальтованими будуть дві велосмуги по краях дороги. Втім, аби зменшити рівень шуму дорогу в тій частині, де будуть їхати машини, замостять сучасною бруківкою римським каменем. У слотах для паркування та у міжколійному просторі планують використати стару бруківку. Дорога буде дещо вужчою, втім як і зараз матиме дві смуги. Трамвайні колії прокладуть посередині. Облаштують віденські зупинки для громадського транспорту (підняття проїзної частини в межах зупинки трамваю – ред.).

У міській раді обіцяють зберегти усі дерева, що ростуть вздовж дороги, зокрема і дуб-пам'ятку. Він росте на розі вулиць Степана Бандери – Митрополита Андрея, поблизу корпусу №5 Національного університету «Львівська політехніка».

Загалом мають відремонтувати всю вулицю протяжністю 1,05 км. Дорогу ремонтуватиме компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» за 209 млн грн. Реконструкція триватиме упродовж двох років.

Зазначимо, що ескізний проєкт реконструкції вулиці розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий – ТзОВ «Трамдорпроект». У ЛКП «Львівавтодор» пояснюють, що між ними немає суттєвих відмінностей.

Читайте також: Дуб-пам'ятка на вулиці Бандери. Чи не знищать його під час реконструкції

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!