Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

5249 0
Ремонт ділянки мали б завершити у червні наступного року.

Під час реконструкції вулиці Степана Бандери обіцяють зберегти старі дерева, звузити проїжджу частину, та залишити історичну бруківку і гранітні бордюри.

Про те як виглядатиме вулиця після реконструкції розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«Залишиться дві смуги руху, так як і зараз використовують. Будуть велосмуги по краях, також віденські зупинки для громадського транспорту (підняття проїзної частини в межах зупинки трамваю – ред.) Достатня кількість слотів для паркування. Окрім історичної бруківки залишаться і історичні, гранітні бордюри», – каже Андрій Білий.

Він пояснює, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим, все заради того, аби зменшити рівень шуму. «Щоб зменшити шум і таки залишити історичну бруківку, застосуємо таку комбінацію: в міжколійному просторі і в слотах для паркування буде бруківка. В тій частині, де будуть їхати машини буде бруківка римський камінь. Вона зменшує генерацію шуму», – пояснює він.

І додає, що за проєктом завершити ремонт на цій ділянці мали б за 9 місяців, втім не відомо чи не буде «сюрпризів» із мережами.

Директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова каже, що ремонт вулиці Степана Бандери поділили на три етапи. «Перший етап, з нього розпочинаємо – це від вул. Чупринки до вул. Антоновича. Другий етап – це від вул.Антоновича до вул.УПА, далі від вул.УПА до вул. Городоцької, але це вже згодом», –  розповіла вона. 

На фото проєкт «Інститут просторового розвитку». У ньому пропонували замість бруківки частину вул. Бвндери асфальтувати. Нової візуалізації ТзОВ «Трамдорпроект» не підготував.

Зазначимо, що ескізний проєкт реконструкції вулиці розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий проєкт – ТзОВ «Трамдорпроект»

У ЛКП «Львівавтодор» пояснюють, що між ними немає суттєвих відмінностей.

Роботи буде виконувати ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна  вартість понад 209 млн грн. 

Підрядник має відремонтувати всю вулицю протяжністю 1,05 км. Серед технічних вимог для реконструкції вулиці – фіксована ширина смуг проїжджої частини та велосмуг, підняті пішохідні переходи при повороті на бічні вулиці, реконструкція мереж та освітлення. Вулиця міститиме спільні дві смуги для руху автотранспорту і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. На вулиці висадять туї, липи та ялівець.

Читайте також: Вулицю бандери у Львові ремонтуватиме «Онур» за 209 мільйонів гривень

Нагадаємо, у зв'язку із реконструкцією частини вулиці Бандери, від вул. Антоновича до вул. Чупринки, змінять рух маршруток №41 та №15. Не курсуватиме трамвай №7, за його маршрутом їздитиме трамвай №1.

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і частково повернули бруківку.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!