«Зможуть колядувати усі». У кожному районі Львова вперше відбудуться вуличні ватри

1360 0
У місті лунатимуть різдвяні пісні з усіх регіонів.

Цьогоріч у Львові вперше на Різдво відбудуться вуличні імпровізовані ватри, біля яких зможуть колядувати усі охочі. Місто готує до свят «Коляднички», у яких буде зібрано 11 колядок, як сучасних, так і нових. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

Читайте такожГоловний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло

«Ці «Коляднички» ми будемо поширювати містом безкоштовно. У кожному районі міста будуть символічні ватри. Буде графік, коли люди зможуть приходити і спільно колядувати. При цих ватрах будуть колективи, які будуть починати коляду, але приєднатися зможе кожен охочий», – сказала Христина Лебедь.

За її словами, серед 11 колядок – різдвяні пісні з усіх регіонів.

«Добірку зробили саме такою, аби люди, котрі через війну змушені перебувати зараз не вдома, а у Львові, змогли впізнати свій регіон та відчувати свою приналежність до свята», – додала вона.

Читайте також: У яких містах на Львівщині цьогоріч не будуть встановлювати ялинку

Нагадаємо, новорічно-різдвяну ялинку урочисто відкриють у Львові 5 грудня, 22 грудня, на площі Ринок, перед Ратушею, відкриють шопку, яка є незмінною для міста вже 9 років, а у переддень Різдва, 24 грудня, на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

Керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь розповіла Tvoemisto.tv про те, як обирали критерії та символи для відзначення одного із найважливіших християнських свят, а також пояснила, чому це важливо. Детальніше читайте тут.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!