На що звертати увагу при виборі квартири. Фактори енергоефективності

3180 0
Щоб не переплачувати за енергоносії, львів’яни обирають квартири в новобудовах. Tvoemisto.tv з'ясувало, на що варто звернути увагу, щоб стати власником справді економічно вигідного житла.
Фото: handknittedthings.blogspot.com

Фото: handknittedthings.blogspot.com

2019 рік стане роком переорієнтації покупців на енергоефективне житло, вважає співзасновник сайту нерухомості «Енциклопедія новобудов» Денис Шульга.

«Зміни державних будівельних норм, вартість енергоносіїв та витрати на утримання житла – все це разом формує попит на енергоефективне житло. Покупці все частіше шукають житло, яке потребуватиме менше коштів на його утримання – опалення, воду та «квартирну плату», – каже він.

Підтверджує тенденцію і керівник відділу продажів будівельної компанії МС Юрій Титич.

«Наявний попит на квартири можемо розбити на дві умовні складові – збільшення житлової площі та нова якість житла, енергоефективні характеристики якого дозволяють отримати кращу якість за менші кошти під час його експлуатації», – говорить він.

На що звертати увагу

Крім видимих ознак енергоефективності, таких як утеплення фасаду, енергоефективні вікна, наявність лічильників, експерти радять звернути увагу і на наступні складові, які можуть мати вирішальне значення.  

Наявність підземного паркінгу та технічного даху. Крім того, що підземний паркінг – це зручність і вільне подвір’я, додатково правильно влаштовані технічні приміщення є не просто додатковою площею, але і досить вагомим елементом енергоефективності споруди. Такі приміщення допомагають теплу краще утримуватися в будинку.

Якість вхідних дверей. Часто це вагомий елемент «втікання» енергоресурсів. Відтак самі двері та їх правильне встановлення допомагають «економити» на витратах.

Комунікації. Очистка води. Елементи комунікацій є важливою складовою, адже, до прикладу, неякісна вода потребуватиме додаткових витрат на її очистку – встановлення додаткових фільтрів, кип’ятіння води або купівлі бутильованої. Усе це обернеться згодом знову ж таки витратами, які не закладалися спочатку. Тому на такі нюанси, як попередня очистка води в будинку, комунікації і сучасні лічильники, варто звертати увагу одразу.  

Сертифіковані матеріали. Використання таких матеріалів дозволяє впевнитися в довговічності та надійності технологій. Звичайно, що при купівлі квартири в новобудові перевірити сертифікати на все, що використовується в будівництві, є складно, а часом і нереально, тому про це можна робити висновок за супутніми факторами. Важливий з них – це наявність в забудовника власних потужностей – власне проектне бюро, власна виробнича та будівельна база, технічний нагляд і навіть юридичний відділ.

«Ні для кого не таємниця, що будь-яке будівництво супроводжують нестандартні ситуації, вирішити які можуть тільки професіонали. У складі нашої компанії є спеціалісти по управлінню проектами, архітектурне бюро, будівельна компанія, юридичний супровід та інші. Такий підхід і забезпечує якість, яка дозволила отримати низку відзнак за проекти та інновації як в уже реалізованих, так і в тих, що зараз будуються», – каже Юрій Титич.

Ціна енергоефективності

Орієнтуватися на вартість, обираючи енергоефективне житло, не потрібно, вважає Денис Шульга. Логіка, що будинки, зведені за старими технологіями, мають бути дешевші, не відповідає сьогоднішній ситуації на ринку.

«Ціна формується більше з попиту. І на ринку присутні одночасно в одній ціні як будинки за старими технологіями, так і ті, що виконані з врахуванням енергоефективності», – говорить Денис Шульга.

«Раціональне використання технологій та структура компанії дозволяє навіть на нові проекти, як до прикладу De Luxe 2, що зараз починаємо на Малоголосківській, ставити оптимальну вартість з врахуванням ціна-якість. Тому завжди раджу тим, хто шукає якісну заміну своєму помешканню, звертати увагу саме на складові житлових комплексів», – каже Юрій Титич.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!