На скільки зріс середній розмір пенсії в Україні

801 0
Кількість пенсіонерів в Україні наразі становить 10 млн 552 тис. 336 осіб.
Фото: gettyimages.com

Фото: gettyimages.com

Середній розмір пенсії в Україні станом на 1 липня 2023 року становить 5311,44 грн.  Статистику оприлюднив Пенсійний фонд України.

За три місяці середній розмір пенсійних виплат зріс на 73,19 грн. У квітні 2023 року він становив 5238,25 грн.

Кількість пенсіонерів в Україні наразі становить 10 млн 552 тисяч 336 осіб. З квітня їх чисельність скоротилася на 144 834 особи.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Більшість пенсіонерів отримують пенсію за віком — 73,72 %. Пенсію по інвалідності отримують 14,33 % пенсіонерів, у разі втрати годувальника — 6,03 %, за вислугу років — 5,3 %, соціальні пенсії — 0,58 %, довічне отримання суддів — 0,03 %.

Нагадаємо, що уряд спростив механізм виплати українських пенсій і грошових допомог для тих українців, які тимчасово проживають за кордоном. Зокрема, особа зможе подавати заяву про виплату (зміну способу виплати) пенсії або грошової допомоги віддалено. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!