На Сихові у Львові запустять пілотний проєкт з обліку дерев

1863 0
Згодом його планують поширити на інші райони.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

На Сихові у Львові проведуть облік дерев, визначать їх стан і створять «зелений кадастр». Про це під час засідання виконкому ЛМР розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, передає кореспондентка Tvoemisto.tv.

Читайте також: Як львів'яни рахують дерева. Відео

«Це буде майбутнім зеленим кадастром міста. Потрібно відійти від управління зеленими насадженнями в аварійному режимі, коли мешканці скаржаться вже на аварійне дерево. Місто має знати, скільки у нього зелених насаджень, в якому вони стані тощо. Щоб у нас нічого не падало несподівано та була правомірна заміна старих дерев на якісні нові», – каже Олександра Сладкова.

За словами керівниці управління екології, роботу з обстеження дерев на кількох перших вулицях Сихова вже виконали на майже 70% і її планують закінчити до кінця року.

Після реалізації пілоту на Сихові, систему управління зеленими насадженнями планують поширити на все місто. Для підрахунку використовуватимуть систему Inspectree, яку розробили сихівські ІТ-фахівці та вже внесли перші дерева.

Читайте також: У Львові розробили сайт для інвентаризації дерев

Нагадаємо, «Твоє місто» запустило проєкт «Дерева Твого міста» і просить долучитися львів’ян до підрахунку дерев на вулицях Львова. Пропонуємо відеоінструкцію того, як порахувати дерева на своїй вулиці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!