На Сихові в будинку, де проживає дівчинка з інвалідністю, встановлять пандус

693 0
На ці роботи передбачено 270 тис. грн.
фото умовне

фото умовне

У Львові в житловому будинку на вул. Чукаріна, 8, де проживає дівчинка, яка пересувається на кріслі колісному, цьогоріч за кошти міського бюджету облаштують якісний, металевий пандус. На ці роботи для Сихівської районної адміністрації передбачено 270 тис. грн. Водночас сходові марші, які ведуть до будинку, відремонтують у співфінансуванні – мешканців, комунальної управляючої компанії ЛКП «Житловик-С», і місцевих депутатів. Про це вдалось домовитись на виїзді на місце уповноваженої Львівської міської ради з питань доступності Ірина Маруняк.

«У будинку на вул. Чукаріна, 8 є потреба облаштувати пандус, адже там мешкає дитина з інвалідністю. На ці роботи у міському бюджеті передбачили 270 тис. грн за Програмою облаштування підйомників і пандусів, яка діє в місті. Пандус заплановано облаштувати металевий, який, як окрема конструкція, буде примикати фактично зразу до дверей будинку, адже там є багато сходинок.

Однак мешканці звернулися з проханням капітально відремонтувати усі сходові марші і готові фінансово долучитися до робіт. За їх словами, сходи до будинку зроблені ще у 1983 році і під ними утворилася порожнина.

Читайте також: У Львові запустили онлайн-карту із безбар'єрними закладами та місцями

Відтак, на спільній зустрічі ми домовилися, що пандус облаштовуємо за кошти міського бюджету, а ремонт сходів проведемо у співфінансуванні між мешканцями, ЛКП «Житловик-С», а депутати округу придбають матеріали», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, цього року у міському бюджеті передбачено 13,4 млн грн на облаштування орієнтовно 28 підйомників у будинках, де мешкають люди з інвалідністю, а також 2,8 млн грн передбачили для встановлення 17 пандусів у будинках. Також передбачено кошти і на пониження бордюрів у всіх районах міста.

Нагадаємо, ;Tvoemisto.tv розповідало, що змінять у Львові цього року, щоб місто стало доступнішим для осіб з інвалідністю. Читайте у матеріалі

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!