На території колишньої катівні на Львівщині знайшли рештки 24 людей

3321 0
У людей виявлені кульові поранення та розтрощені черепи, що свідчить про жорстокі страти.
Фото: Ярослав Грицик

Фото: Ярослав Грицик

На території колишньої катівні НКВ у Дрогобичі на вул. Стрийській віднайшли рештки ще 24 жертв більшовицького терору. Більшість з них були молодого та середнього віку. У людей виявлені кульові поранення та розтрощені черепи, що свідчить про жорстокі страти.

Джерело: голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк

За припущеннями працівників Меморіально-пошукового центру «Доля», які займаються пошуковими роботами, закатовані є представниками українців, які виступали проти радянської окупаційної влади, та ОУН-УПА 1944-1945 років.

Читайте також: «Ми знаходимо їхні рештки на смітниках». Чому на Львівщині зупинились перепоховання вояків

«Ці 24 невинно убієнних наших земляків, є продовження столітньої історії потужної московської машини – «знищити Україну і все українське».

Лише минулого року ми перехоронили 78 останків жертв політичних репресій НКВС, віднайдених тут же у 2019 році. У 1991 році – 486 останків. Всі вони – цвіт нації, ті, які формують суспільство та задають напрям – вчителі, лікарі, науковці, священники та прогресивна молодь», – написав Степан Кулиняк.

Нагадаємо, торік на Львівщині у селі Соколівка Золочівського району перепоховали рештки 16 воїнів Української Повстанської Армії, які загинули у молодому віці. 

Юлія Осим

Фото Ярослава Грицака

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!