На відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник пропонують скерувати резервні кошти з бюджету

1993 0
Кошти хочуть направити на відновлення мосту та дороги після стихійного лиха.
Східниця / Фото зі сторінки Максима Козицького

Східниця / Фото зі сторінки Максима Козицького

У середу, 14 червня, комісія Львівської обласної ради з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу запропонувала скерувати кошти з обласного бюджету на відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник. Їх рекомендують виділити з резервного фонду обласного бюджету для невідкладного відновлення логістики через зруйнований міст. 

«В резервному бюджеті є 214 млн грн. Після того, як селищна рада подасть дефектний акт, буде відомо потребу загалом, частину з цієї потреби пропонуємо закрити з резервного фонду, а також, як запропонував Максим Козицький, за кошти Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області», – повідомляє заступник голови комісії Тарас Подвірний у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: На Львівщині ліквідовують наслідки негоди. Схема об’їзду дороги Східниця – Верхнє Синьовидне

Крім того, комісія вирішила повторно звернутися до Агентства з розшуку та менеджменту активів та Кабінету Міністрів України щодо невідкладної передачі газорозподільних систем із державної власності у спільну власність територіальних громад Львівської області.

Тарас Подвірний зазначив, що передача газових мереж територіальним громадам дозволить ефективніше їх експлуатувати, а в перспективі дасть можливість, якщо це дозволятимуть ринкові умови, зменшити тариф на транспортування газу. 

Нагадаємо, що у суботу, 10 червня, сильні дощі у селищі Східниця спричинили підняття рівня води у річці Східничанка. Вода затопила вулиці та приблизно 40 домогосподарств. Водночас негода спричинила розмиття дороги у селі Урич Стрийського району. На дорозі є повалені дерева, частково обвалений міст через річку, що заблокувало виїзд зі села. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!