На війні на Миколаївщині загинув доцент кафедри туризму Франкового вишу Михайло Гамкало

13404 0
Доценту було 45 років.
Фото: ФБ/Михайло Гамкало

Фото: ФБ/Михайло Гамкало

На війні з росією загинув доцент кафедри туризму ЛНУ ім. Івана Франка, кандидат наук, старший лейтенант ЗСУ Михайло Гамкало. Про це повідомив його батько, український вчений-ґрунтознавець, доктор біологічних наук, професор Зенон Гамкало.

Читайте також: На фронті внаслідок вогнепального поранення загинув воїн Олександр Кормухін

«Так, біда зайшла у хату. Вранці із Сихівського РТЦК принесли сповіщення про загибель: повідомляємо, що командир І механізованого взводу, старший лейтенант Михайло Гамкало в результаті важких поранень 18 серпня 2022 р. при відсічі збройної агресії рф...», – повідомив Зенон Гамкало.

Михайло Гамкало загинув у бою в с. Благодатне, що у Миколаївській області, у результаті важких поранень, отриманих під час ворожого артилерійського та мінометного обстрілів.

«Він завше самостійно вибирав свій шлях у Житті як і йти воювати з клятими московитами. Ти, наша Гордість. Вічна пам'ять»,додав батько.

Михайлу Гамкало було 45 років, мешкав у Львові. Закінчив ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю географія. Із 2004 року був на посаді доцента кафедри туризму географічного факультету ЛНУ ім. І. Франка. Кандидат географічних наук, доцент. Опублікував понад 70 наукових праць.

У Львові залишилися без чоловіка дружина – Ольга Карпінська і без батька 15-річний син Остап і 8-річна донечка Марічка.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!