Київ

На війні загинув випускник Київського політехнічного інституту

1002 0
Олександр Покидченко залишився прикривати побратимів, які відходили з позицій.
Фото умовне

Фото умовне

На війні загинув випускник КПІ. Він навчався у виші на спеціальності «Електричні мережі і системи». Про це повідомили у закладі.
 
Олександр Покидченко працював на державному авіаційному підприємстві «Антонов». Звідти у березні 2015-го пішов захищати Україну під час антитерористичної операції на Донбасі. Воював розвідником-кулеметником у лавах 30 ОМБр. Після демобілізації у червні 2016 року отримав медаль «Честь. Слава. Держава» за сумлінну службу, героїзм і бойові заслуги.
 

З першого дня повномасштабного вторгнення Олександр без вагань повернувся до лав ЗСУ й вже у складі 101-ї окремої бригади охорони Генштабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова, захищав Київщину.
 
11 лютого виконуючи бойове завдання і прикриваючи побратимів вогнем кулемета, під час обстрілу ворогом зі ствольної артилерії, Олександр отримав вкрай тяжкі поранення і був евакуйований. 24 лютого, у лікарні від отриманих поранень він загинув.
 
На сайті Президента триває збір підписів на підтримку петиції щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) Олександру Покидченку.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!