Як зміниться вулиця Бандери після реконструкції. Оновлена візуалізація

14533 4
Команда КУ «Інститут міста» разом із партнерами підготувала нові пропозиції стосовно ремонту вулиці Бандери.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

У результаті нових напрацювань щодо реконструкції вулиці Бандери, команда КУ «Інститут міста» розробила пропозиції, які мали б задовольнити потреби та вимоги мешканців. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів директор установи Олександр Кобзарев.

За його словами, на вулиці запланували зберегти 50-60% бруківки, яка нині покриває дорогу. Частково її залишать між коліями для трамваїв, а також бруківкою облаштують паркувальні кишені для автомобілів уздовж вулиці.

«Проблема слухань полягала в тому, що мешканці були мало обізнані. Там лунало багато пропозицій, які ми врахували. Ми врахували ностальгічні потреби збереження бруківки як історичного середовища. Транспортне моделювання засвідчило, що швидкість громадського транспорту, якому буде виділена окрема смуга, та приватного транспорту буде збільшена», — каже Олександр Кобзарев.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери

Він додав, що з досвіду реконструкцій вулиць у Львові, приблизно 40% бруківки, яку знімають, пошкоджується і стає непридатною для повторного використання на проїжджих частинах. Відповідно 60% збереженої бруківки можна буде використати на місцях для паркування автомобілів між деревами та у міжколійному просторі. Інші 40% бруківки, яка буде пошкоджена, подрібнять і використають для створення бетонних плит із вкрапленням базальту для покриття тротуару. Фактично таким чином створять аналог «польській плитці», якою покривали тротуари у період між Світовими війнами у Львові.

Також на вулиці передбачать інфраструктуру для велосипедистів. Розширювати вулицю для приватних автомобілів не планують, оскільки нові транспортні потоки неможливо якісно спрямувати на вулиці Городоцьку та Коперника, де наразі немає достатньо місця для більшої кількості приватного транспорту.

Окрім цього, за словами Олександра Кобзарева, пріоритет на вулиці і надалі планують віддати громадському транспорту. По краях вулиці будуть виділені смуги для велосипедів, у центрі двома зустрічними смугами користуватимуться трамваї та інший громадський транспорт. Приватні автомобілі будуть рухатись за громадським, а об'їзд на оновленій вулиці — заборонять. Таким чином громадський транспорт відіграватиме провідну роль у транспортній моделі вулиці.

 
 

Читайте також: Що чекає на вулицю Бандери після громадських слухань

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. Ремонт вулиці Бандери, за словами мера Львова Андрія Садового, мали розпочати 2018 року. Однак на громадських обговореннях, які відбулися торік у листопаді, місцеві мешканці та активісти відкинули цю ідею та запропонували новущо передбачатиме збереження автентичної бруківки, чотири смуги руху та відсутність велосипедної інфраструктури на вулиці Бандери. У березні у Львові створили комісію з реконструкції вулиці Бандери.

Микита Гладченко

Візуалізція КУ «Інститут міста» 

 


Читайте також:
21 Серпня, 2019 00:48
Іван Ці недорефоматори повністю паралізцють рух транспорту по Бандери
27 Липня, 2018 02:23
Commander Shepard Задовбали вже відмивати гроші. Коли вже крові людської нап`ються? Все крадуть і крадуть, жруть і жруть, та коли вже ваші здоровенні пуза луснуть? Усе що робиться - робиться заради відмивання бабла. Тому усе що робиться - робиться через те місце де у тих чиновників мозок - через дупу. Вішати тих всіх бовдурів треба публічно, щоб інші, подібні їм жирні мерзотники боялися. Зовсім страху не мають. Варто нагадати, що народ - це влада, а вони - слуги народу. А то забувають вічно, шакали брудні.
26 Липня, 2018 15:39
ok виглядає так що ці горе-директора ніколи не були на цій вулиці з 8:00 до 9:00 в Пн-Пт, коли є навчання в дітей. При двох полосах там в корках буде стояти і приватний і громадський транспорт, і не тільки на Бандери а й на всіх плилеглих вуличця включно з Городоцькою.
Якщо б хтось з них ніс матеріальну відповідальність за свої промахи вони напевно спочатку рахували машини а потім малювали картинки
26 Липня, 2018 14:02
Денис А як саме заборонять об*їзд ГТ? Збудують відбійник поміж коліями? У нас у правилах ітак заборонений виїзд на зустрічну трамвайну колію. Пропускній здатності цієї вулиці настане кінець. Її ширина повноцінно дозволяє мати 4 смуги руху + 2 ряди паковок "в ряд"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!