До кінця тижня на вулиці Бандери розпочнуть висаджувати 60 дерев

1624 0
Роботи з облаштування лунок триватимуть до 20 квітня.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

Вчора, 18 квітня, а вулиці Степана Бандери у Львові розпочали роботи із висадження дерев. Загалом на вулиці планують висадити 60 насаджень.

Джерело: ЛКП «Львівавтодор»

«Знаємо, що ви вже бачили, як на вул. Бандери з’являються свіжовикопані ями – це підрядна організація вчора, 18 квітня, розпочала роботи з облаштування лунок для посадки дерев», – йдеться у повідомленні.

Роботи з облаштування лунок триватимуть до 20 квітня.Наприкінці тижня планують розпочати висаджувати дерева. На вулиці висадять Степана Бандери груша Каллері, платан кленолистий, граб звичайний «Лукас», клен норвезький «Сансет», а також кущі.

Читайте також: Чому у Львові затягується демонтаж підпірної стінки на вулиці Бандери

Нагадаємо, на вулиці Степана Бандери після коригування проєкту мають завершити ремонт аварійної підпірної стінки, облаштувати громадський простір і транспортний хаб, а також збільшити озеленення території. Як нещодавно повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, тут планують також встановити постійні дорожні знаки, поставити штатні світлофори, висадити ще 81 дерево. Наразі на вулиці вже висадили 19 дерев, з яких 11 – у межах хабу, 8 – на самій вулиці. Зокрема, облаштування відкосу на Бандери планували закінчити до 15 жовтня 2022 року, однак наразі вони ще тривають.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація. Оновлено

Згідно з проєктом, вартість робіт становить 209 млн грн, наразі їх виконали на більш ніж 200 млн грн, а оплатили 158 млн грн. Частину робіт зможуть оплатити лише після коригування проєкту. Чи зміниться початкова ціна – залежить від експертизи корегованого проєкту, яку планують на червень – липень 2023 року. 

19 грудня минулого року смугу біля підпірної стінки на вулиці Бандери вже відкрили для руху автомобілів та громадського транспорту. Трамваї №1 та №2 повернулись на свої звичні маршрути. У січні 2023 на вулиці Чупринки на 30 метрів вперед тимчасово перенесли зупинку громадського транспорту, оскільки на території майбутнього транспортного хабу розпочали облаштування безбар’єрної платформи зупинки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!