Новий колектор на вулиці Торф'яній у Львові збудують наступного року

1552 0
У планах – збудувати дублюючий колектор за 250 млн грн.
фото: скріншот з відео го зручне місто

фото: скріншот з відео го зручне місто

На вулиці Торф'яній у Львові, яку затопило під час сильної зливи 5 липня через несправність колектора, планують встановити дублюючий колектор. Орієнтовна вартість його будівництва становить 250 мільйонів гривень. Про це у стрімі Tvoemisto.tv під час брифінгу повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. 

«Велике підтоплення на вул. Торфʼяній повʼязано з колектором. Станом на сьогоднішній день працюють аварійні бригади. На засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС ми прийняли відповідні рішення про те, що необхідно терміново виконувати першочергові протиаварійні роботи»– йдеться в повідомленні. 

За її словами, до 15 серпня місто отримає техніко-економічне обґрунтування пропозицій вирішення питання роботи колектора. До роботи залучені фахівці НУ «Львівська політехніка» та інші науковці. Вартість будівництва дублюючого колектора на вул. Торф’яній орієнтовно становить 250 млн грн.

Читайте також: Львів накрила сильна злива. Фото, відео

Зазначимо, що капітальні ремонти вулиць зможуть відновити у Львові після воєнного стану, зокрема йдеться і про встановлення колектора на вул. Торфʼяній. За словами Ірини Маруняк, його будівництво планують розпочати у 2023 році.

Також вчора під час зливи на вул. Торфʼяній пошкодило чимало автівок. Як повідомила заступниця міського голови, люди можуть звернутися до суду за відшкодуванням.  

Нагадаємо, що 5 липня у Львові пройшла сильна злива, яка підтопили вулиці та пошкодила понад 20 дахів у житлових будинках. Також у місті тимчасово не курсував електротранспорт.

Антоніна Костик
 
Відео: Твоє Місто/Марта Байдака

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!