Чи відреконструюють цьогоріч озеро на Панча у Львові та скільки робіт вже виконали

2218 0
Озеро пересохло у 2016-му, а реконструкцію почали у 2020 році.
Фото: інформаційний портал депутатів ЛМР

Фото: інформаційний портал депутатів ЛМР

Озеро на вулиці Панча, реконструкцію якого почали ще у 2020 році, цьогоріч не відреконструюють. Наразі збережуть ті роботи, які вже виконали, і законсервують їх на зимовий період. Про це повідомили в Інформаційному порталі депутатів ЛМР.

У середу, 6 вересня, відбулося виїзне засідання комісії екології, природокористування та енергозбереження, на якому депутати проінспектували озеро.

«Ми ознайомилися з ходом робіт на озері, щоб мати розуміння, чи варто сюди виділяти кошти, щоб його закінчити, або чи можна його законсервувати в тому стані, допоки не закінчиться війна і ми будемо мати вже зовсім інші пріоритети»– зазначив голова комісії екології Володимир Лучишин.

Читайте також: Стало відомо, коли продовжать очистку «Піскових озер» у Львові

Депутат додав, що наразі важливо витратити кошти на те, щоб законсервувати виконані роботи у належному стані. Адже вже виконано 70% робіт, а щоб їх не втратити, потрібно провести ще 10-15%.

Нагадаємо, що у 2016 році озеро пересохло і від того часу громада боролася за його відновлення. У 2020 році почали реконструкцію. Її проводить ТзОВ «Будівельна компанія «Захід нео буд». Станом на той час загальна вартість проєкту реконструкції озера становила 21 млн гривень. 

Довідка

Озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву.

Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлене природного стоку з водозбірного басейну через каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. Забудова району призвела до обміління озера.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!