Стало відомо, коли продовжать очистку «Піскових озер» у Львові

1913 0
Очистку планували завершити ще до кінця минулого року.
Фото: Yuri Verkhol

Фото: Yuri Verkhol

В листопаді 2022 року у Львові розпочали роботи із очищення водойм. Завершити очистку планували ще до кінця минулого року, проте сьогодні львів'яни скаржаться, що стан «Піскових озер» залишається занедбаним, а роботи не продовжують виконувати. 

«Озера почистили, а намул з дна вигорнули на берег і залишили. Не вистачило коштів вивезти чи залишили на розплід? Цей намул, вигорнутий на берег, під час дощів поволеньки сповзає назад в озеро», – пише Yuri Verkhol у Facebook.

Як зазначили в коментарі Tvoemisto.tv в управлінні екології Львівської міської ради, вивезення намулу із «Піскових озер» планують проводити влітку.

Читайте також: Як виглядають озера у Снопківському парку після очищення. Фото, відео

«Як і передбачали попередньо, вивезення намулу будемо проводити влітку, оскільки він має підсохнути. Попри те, що навіть в цей період падають дощі, все одно відбувається процес підсихання, бо він вже не повністю у воді, як був до того», – пояснила в.о. очільниці управління екології ЛМР Галина Микітчак.

За її словами, цього тижня управління планує оголосити тендер для проведення закупівлі послуг із вивезення намулу. Раніше в ЛМР зазначали, що роботи із очищення «Піскових озер» у Львові планують продовжити у другій половині травня та влітку.

«Після вивезення намулу буде відновлено благоустрій, зокрема, поточний ремонт доріжок та відновлення газону. Як і повідомляли на початку робіт, вивіз планується на другу половину травня та літо, адже намул повинен просохнути, бо у надто вологому стані немає можливості його завантажити та транспортувати до мулових полів», – зазначили в управлінні.

Читайте також: Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер

Нагадаємо, що очистку озер планували провести до кінця 2022 року. В управлінні екології зазначали, що планують замінити аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів та правильні рослини. Наповнення озер повинне було відбуватися зокрема й водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами. 

Ірина Давосир

Фото: Yuri Verkhol

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!