На якому етапі реконструкція підпірної стінки храму святого Климентія Папи

1525 0
Реконструкцію призупинили через повномасштабне вторгнення.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У 2021 році у Львові розпочали реставрацію підпірної стінки храму святого Климентія Папи, яка перебуває в аварійному стані. Станом на сьогодні там добудували бетонну стіну, яка захищатиме цегляну від руйнувань. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Проблемою було те, що на неї натискав ґрунт із іншого боку храму. Всі дренажні труби, якими відводилася вода, були забиті. Дощ насичував землю, яка натомість тиснула на цегляну стіну, і через це вона почала руйнуватися. Був лише один вихід: зробити натомість другу бетонну стіну, щоб ґрунт більше не тиснув і була можливість зробити водовідведення. Крім того, там росло дерево, яке своїм корінням руйнувало цегляну стінку. Тому його довелося зрізати», – зазначила вона.

Читайте також: У храмі Климента Папи у Львові відремонтують підпірну стінку

За її словами, бетонну стіну розкопали з боку подвір'я, тож тепер вона захищає цегляну. Ці роботи провели ще рік тому та зупинили реконструкцію через повномасштабне вторгення. Цьогоріч у бюджеті на 2023 рік також виділили кошти для продовження реконструкції підпірної стінки. Коли мають завершити реконструкцію – ще не відомо.

Нагадаємо, що управлінню охорони історичного середовища цьогоріч виділили 25 336 601,60 грн, що профінансує капремонт території між вул. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів та реставрацію пам'ятки архітектури національного значення дерев'яної церкви Св. Трійці 1756 року у с. Воля Гомулецька.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!