На якому етапі реконструкція вул. Миколайчука і будівництво трамвайної колії

1446 0
На цей рік планують реконструкцію ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У вересні 2023 року розпочнеться реконструкція вул. Миколайчука з будівництвом трамвайної колії. Наразі на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика), а в найближчі два тижні розпочнеться підготовка ділянки робіт. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Буде декілька етапів реалізації цього проєкту. На цей рік планують реалізацію першого етапу – реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика. Зараз закінчують ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому мають забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів.

Читайте також: Стало відомо, які вулиці цього року планують відремонтувати у Львові

«Початок робіт плануємо з вересня цього року, а підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні. На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!