На якому етапі відновлення будинків на Стрийській у Львові.Фото

3327 0
Роботи виконують у чотирьох будинках, де є найбільші пошкодження.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові триває відновлення будинків на вулиці Стрийській, що зруйновані внаслідок ракетної атаки 6 липня. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Мова про чотири будинки, які зазнали найбільших пошкоджень внаслідок ракетного удару по Львову в липні:

  • будинок № 68 – вставили орієнтовно третину вікон, тривають роботи на даху. А саме – закінчили з найскладнішими роботами з основою, потрібно ще щонайменше два тижні, щоб закінчили з укладенням черепиці.

  • будинок № 66 – залили перекриття останнього поверху, підмурували фронтонні стіни. Ще приблизно тиждень мулярських робіт і будуть  братися за дах.

  • будинок № 64 – завершили з перекриттям передостаннього поверху, мурують четвертий поверх. Орієнтовно ще два тижні робіт і будемо заливати перекриття останнього поверху.

  • будинок № 62 – вимурували і залили перекриття мезоніну, виконали десь 60% робіт щодо монтажу металевих конструкцій даху. Наступного тижня робітники беруться вже зводити дах із дерева.

Нагадаємо, що внаслідок наймасштабншого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Львова, що стався 6 липня, пошкоджено 17 будинків, з них 13 пам 'ятки архітектури, а 4 будинки на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані. Також вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев'яні, пошкоджено 17 дахів і 63 машини. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!