На якому етапі впровадження безготівкової оплати на Львівщині

1403 0
Безготівкова оплата повинна повністю запрацювати вже у жовтні.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Станом на сьогодні в обласних автобусах Львівщини вже встановили 559 валідаторів. Наразі ведеться робота щодо запуску системи «check-in - сheсk-out» на автобусних маршрутах Турківського напрямку. Понад 16 перевізників вже підписали угоду. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

Він нагадав, що система «check-in – сheсk-out» дозволить сплачувати лише за відстань, яку він проїхав. За цією системою пасажири валідуватимуть свої квитки при вході та виході з транспорту. 

«Важливо зареєструвати час виходу, адже якщо цього не зробити, то система спише з рахунку суму за весь маршрут аж до кінцевої зупинки», – додав він.

Читайте також: Як у Стрию впровадили е-квиток і до чого тут Львів

Степан Рудницький каже, що безготівкова оплата на всіх транспортних засобах запрацює вже цього місяця. Наступний етап полягатиме у проведенні роботи з пільговими категоріями населення.

«У пасажирів буде можливість розрахунку банківськими картами, після чого буде робота з ОТГ щодо закладення в бюджетах коштів на компенсацію / формування реєстру пільговиків / формування карток пільговиків у  АСООП. Цю роботу ми хотіли  б завершити в І кварталі 2024, однак в нас 73 ОТГ, тому може бути довше», – додав він.

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голова Львівської ОВА Юрій Бучко казав, що для запровадження е-квитка на приміські та міжміські перевезення виділили близько 30 мільйонів гривень. Кошти із обласного бюджету для цього не виділяли.

Читайте також: Е-квиток на Львівщині. Коли запрацює безготівкова оплата на всіх обласних маршрутах

У Львівській ОВА акцентували на тому, що область стане першою, де в Україні впровадять е-квиток. Система мала би допомогти скласти облік пасажирів, визначити пасажиропотік у транспорті на Львівщині та надалі скорегувати кількість маршрутів за потреби.

Також Tvoemisto.tv з'ясувувало, хто впроваджуватиме електронний квиток на Львівщині. Після цього матеріалу компанія-інвестор відповіла на імовірний зв'язок з російським бізнесом.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!