На «Євробаченні» Україну представлятиме Джамала

2288 0
Цьогоріч Україну на пісенному конкурсі «Євробачення» представлятиме кримськотатарська співачка Джамала. Це стало відомо 21-го лютого після закінчення виступу всіх учасників фіналу національного відбору.
фото: relax.com.ua

фото: relax.com.ua

У Стокгольмі, де відбудеться у травні Міжнародний пісенний конкурс, Джамала виступить з піснею «1944».

У фіналі національного відбору Джамала та гурт «The Hardkiss» набрали однакову кількість балів, проте за результатами глядацького голосування перемогла кримськотатарська співачка.

Читайте також: Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію

За словами артистки, «1944» дуже знакова для неї пісня. Вона оповідає трагедію сім’ї співачки.

«Прадід був на фронті, тому не зміг захистити прабабцю і дітей. Всіх повантажили в товарні вагони, і як худобу кілька тижнів везли в Середню Азію. Тих, хто не витримував в цих нелюдських умовах і помирав від голоду і спраги, просто викидали дорогою з потяга. Моя прабабуся теж втратила там одну зі своїх дочок. Для мене це дуже особиста пісня», - розповіла Джамала.

Читайте також: У Фейсбуці провели експеримент щодо критичного мислення львів'ян  

Нагадаємо, 6 лютого в Україні відбувся перший півфінал національного відбору на пісенний конкурс «Євробечення». Тоді з дев’яти учасників обрали трьох, котрі змагались у фіналі. Ще трьох фіналістів обрали уночі 14 лютого.

За інформацією: Укрінформ та Українська Правда

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!