На захоплених у Керчі суднах є мешканець Львівщини

3026 0
Андрій Оприско є старшим матросом катера «Нікополь».
Фото: unian

Фото: unian

На одному із захоплених військово-морськими силами Російської Федерації українських кораблів у Керчі перебуває мешканець Львівщини Андрій Оприско. Список захоплених моряків опублікував сайт ТСН.

Читайте також: Воєнний стан та що кожен із нас може зробити

Цю інформацію сайт отримав із власних джерел. Відомо, що Андрій Оприско 1971 року народження є старшим матросом катера «Нікополь». За інформацією Tvoemisto.tv, Андрій Оприско родом із Надітичів Миколаївського району Львівської області.

Як пише Українська правда, в українському Міністерстві закордонних справ підтвердили, що у полоні в Керчі перебуває 24 українських моряки, втім оприлюднювати списки не будуть, оскільки на це немає згоди військових та родичів моряків.

Місцевий суд окупованого Сімферополя до 25 січня арештував кількох українських моряків, серед яких і Андрій Оприско, яких ФСБ Росії затримали в районі Керченської протоки.

Читайте також: Де шукати офіційну інформацію про можливий воєнний стан в Україні. Перелік ресурсів

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, на суднах перебувають 23 українці, шестеро моряків дістали поранення. У ФСБ Росії підтвердили обстріл і затримання українських кораблів.

Опівночі 26 листопада президент України Петро Порошенко скликав екстрене засідання Раду нацбезпеки та оборони. Того ж дня Верховна Рада запровадила воєнний стан на 30 днів у 10 областях України, які межують із кордоном.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!