На закупівлю вакцини від Covid-19 в держбюджеті заклали майже 3 млн гривень

1035 0
Уряд планує, що Україна отримає значно більшу кількість вакцин, окрім запланованих 8 млн доз у межах глобальної ініціативи COVAX.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Майже 3 млрд грн на закупівлю вакцини заклали в державному бюджету 2021. Ще додатково створять спеціальний фонд, що акумулюватиме кошти на вакцини та доплати лікарям. Про це повідомляє премєр-міністр України Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд уже цього року виділив 1,3 млрд грн для МОЗ на вакцини. Це рішення погодив бюджетний комітет Верховної Ради.

«Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлі вакцин проти Covid-19. Уряд та Офіс Президента активно працюють, щоб у 2021 році Україна гарантовано мала значно більшу кількість вакцин, окрім запланованих 8 млн доз у межах глобальної ініціативи COVAX», – йдеться в його повідомленні у Фейсбуку.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Також цього тижня закупівлю вакцин від Covid-19, за його словами, обговорили із послами G7 та ЄС. Окрім цього, таке ж питання опрацьовують спільно зі Світовим банком та ЄІБ. Відповідну робота ведуть і на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини, інших країн. Тривають активні перемовини з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин із ЄС.

Нагадаємо, що сьогодні в ЄС почали масову вакцинацію проти коронавірусу. З нагоди початку у Європолі попередили про ризик шахрайства довкола нової вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!