Над корпусом університету біля Львова, який пошкодила російська ракета, зведуть захисний купол

5975 0
Йдеться про Львівський національний університет природокористування.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

Над корпусом Львівського національного університету природокористування, який постраждав внаслідок ракетної атаки рф 1 січня цьогоріч, зводять металевий захисний купол. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. 

«Під час атаки 1 січня «шахеди» пошкодили корпус Львівського національного університету природокористування. Будівля добряче постраждала. А вона історична. Тому важливо було її вберегти від додаткових руйнувань. Тому прийняли рішення застосувати захисний купол. В Європі такі захисні конструкції популярні під час реставраційних робіт», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині оцінили збитки від нічної атаки безпілотників

Над встановленням працює ЛКП «Рембуд» за допомоги бригади фахівців з Литви. Такі роботи, за словами чиновника, проводять вперше.

Нагадаємо, що у новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed». Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава – Крим, Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!