Київ

Над Києвом збили російські «гіперзвукові» ракети «Кінжал»

1181 0
Всі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В ніч на 16 травня ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість ракет за найкоротший проміжок часу. Про це повідомив голова КМВА Сергій Попко.
 
Всі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені. 
 
Як уточнив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. 
 
З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»). 
 
Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.
 
Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», «SuperCum». Вони також усі збиті. 
 
Внаслідок атаки, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. 
 
Найбільші пошкодження в Солом’янському районі - там було загоряння нежитлового приміщення та кількох одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована.
 
В решті районів пошкодження не суттєві - у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. На разі інформації щодо потерпілих немає.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!