«Надумані кримінальні справи проти волонтерів треба негайно закрити», – заступник голови ЛОВА

2448 0
Перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик відзначає важливість взаємної комунікації, адже влада й волонтери – не конкуренти.
Автомобілі для ЗСУ. Фото: Львівська ОВА

Автомобілі для ЗСУ. Фото: Львівська ОВА

Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик стверджує, що позиція обласної адміністрації щодо справ з волонтерами однозначна: жодних надуманих кримінальних проваджень не має бути. Про це він сказав під час дискусії «Твого міста» «Волонтер як помічник чи волонтер як шахрай».

Андрій Годик відзначає важливість взаємної комунікації, адже влада й волонтери – не конкуренти, а радше партнери, в яких є спільні виклики і завдання.

Читайте також: Влада з волонтерами не конкуренти. Яким є рішення для порозуміння 

«В частині прізвищ моя позиція однозначна і ми її будемо відстоювати на обласному рівні. Наша позиція така: жодних надуманих кримінальних проваджень не має бути – це перша теза. Друга – якщо вони їх розпочали, то мають негайно закрити, а люди, які це зробили, нести відповідальність. З іншого боку, жодне прізвище, яке б воно заслужене не було, не має бути імунітетом від відповідальності», – вважає він.

Годик також додає, що волонтери – однозначно помічники, бо змогли гнучко й оперативно вирішити проблеми, а держава цього не змогла, оскільки в законодавстві багато нюансів.

Нагадаємо, Львів, як і всю Україну, збурила низка повідомлень про висунуті обвинувачення волонтерам щодо продажу гуманітарної допомоги. Зокрема, 10 вересня поліція заявила про гучне викриття шахрайської схеми з продажу автомобілів, яку нібито організували львівські волонтери – Святослав Літинський та Назар Островський.  

До цього подібні обвинувачення висували низці інших волонтерів, яким «приписують» продаж гуманітарної допомоги. 10 вересня у зв’язку з обшуками та арештами волонтерів президент Володимир Зеленський зустрівся з головними правоохоронцями країни.

Як налагодити комунікацію між волонтерами, владою і правоохоронними органами, яких змін потребує законодавство, аби тим, що допомагають наблизити перемогу, не заважали працювати, чим загрожує відсутність таких змін, мовилося під час дискусії на тему «Волонтер як помічник чи волонтер як шахрай. Як підтримувати військових законно», яку організувало Tvoemisto.tv. Читайте тут.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!