Нафтогаз створить мережу державних АЗС

1961 0
Компанія стане національним оператором на ринку АЗС, щоб не допустити підвищення цін.

НАК «Нафтогаз» стане національним оператором на ринку АЗС з метою недопущення зависокої ціни. Ідея полягає в тому, що держава хоче монополізувати цей ринок. Проте на ринку має з’явитися потужний державний гравець, дл якого була би повна довіра як з боку держави, так і з боку людей. Про це повідомив голова правління «Нафтогаз» Юрій Вітренко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Читайте також: «Дочка» польської енергокомпанії збудує на Львівщині нафтобазовий комплекс

«Дипломатично кажучи, існує певна недовіра до приватних великих мереж АЗС: що є певні змови, що ціни інколи бувають завищеними. Коли є державний гравець із суттєвою часткою ринку – 15-20-30%, тобто не 100%, але й не 1% – тоді є більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною», – заявив Вітренко.

З його слів, якщо споживачі бачать, що на приватних заправках надто високі ціни, вони можуть поїхати і заправитись на державній АЗС. Якщо мережа займає 30% ринку, то це дає реальну альтернативу людям. Натомість, буде змушувати приватних операторів не задирати ціни.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv зібрало кілька порад, як знайти пальне і де взяти паливні карточки. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!