Розкрадання газу на Львівщині: нардепа Дубневича заочно заарештували

962 0
Дубневичу заочно обрали запобіжний захід, бо він перебуває в міжнародному розшуку та в залі суду його не було.
ФОТО ДЕПУТАТА ДУБНЕВИЧА

ФОТО ДЕПУТАТА ДУБНЕВИЧА

У понеділок, 13 листопада, Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід народному депутату Ярославу Дубневичу, якого підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн. Йому призначили тримання під вартою. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як йдеться у повідомленні, слідчий суддя ВАКС підтримав пропозицію прокурора та заочно обрав Ярославу Дубневичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі нардеп перебуває у міжнародному розшуку, тому у залі суду його не було.

Читайте також: Нардепа Дубінського підозрюють в участі в організації від генштабу рф

«Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заход», — зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, народному депутату Дубневичу вручили підозру у незаконному заволодінні майном держави, а саме природним газом на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку через новостворений на Львівщині бізнес. Під контролем депутата підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню, яка закуплялася за суттєво нижчими цінами. Проте цей газ зазначені ТЕЦ  використали у власній господарській діяльності для виробництва електрики, яку надалі реалізували ДП «Енергоринок» за ринковою ціною. Таким чином, вони отримали незаконний дохід у сумі понад 3,5 млрд грн.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!