«Наш національний рух – страшний сон для росії», – Зеленський

1230 0
Президент України сказав, що на Півдні нашої країни розгорнувся такий національний рух, якого ми там ще ніколи не бачили, а для окупантів він як страшний сон.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Пройшов 12 вечір боротьби України проти російських окупантів. Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що той, хто повторював «ми один народ», точно не розраховував на таку потужну реакцію. 

«Погляньте сьогодні на нашу країну: Чаплинка, Мелітополь, Токмак, Херсон, Старобільськ – всюди люди захищали себе, хоч у них і немає там зброї. У них є хоробрість і гідність. На Півдні нашої країни розгорнувся такий національний рух, якого ми там ще ніколи не бачили. Для росії він як страшний сон. Вони забули, що ми не боїмося танків і кулеметів, коли на нашому боці головне – правда. У кожному місті знають, що ненависть, яку ворог приніс з обстрілами і бомбами, не залишиться там. Від ворога не буде жодного сліду. Наші міста, які руйнував окупант, ми зробимо кращими, ніж буде-яке місто в росії.  

Читайте також: Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

Сьогодні в Макарові на Київщині вони обстріляли хлібзавод. Для чого? Старий хлібзавод. Вдумайтеся. Ким треба бути, щоб таке робити? А щоб зруйнувати ще одну церкву у Житомирській області? Це нелюди. 

Була домовленість про гуманітарний коридор. Чи спрацювала вона? Замість неї спрацювали російські танки, гради і міни. Вони навіть замінували дорогу, яку погоджували для підвезення продуктів і ліків для людей у Маріуполь. Вони знищують навіть автобуси, які мають вивозити людей. При цьому вони роблять так, щоб відкрився невеличкий коридор на окуповану територію на кілька десятків людей. Не так в росію, як до пропагандистів. Мовляв, ось хто рятує. Просто цинізм і пропаганда. Нічого більше. 

Сьогодні відбувся вже третій раунд переговорів у Білорусі, і хотілося б сказати, що третій і фінальний. Але ми реалісти, тому будемо говорити і наполягати на переговорах, поки не знайдемо спосіб сказати нашому народу «Ось як ми прийдемо до миру». 

Нагадаємо, як повідомив учасник української делегації, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, вдалося досягнути позитивних зрушень щодо організації гуманітарних коридорів з територій, де тривають бойові дії.

З точки зору ключового політичного треку, в який входить і припинення вогню, і перемир’я, і взагалі закінчення бойових дій, інтенсивні консультації будуть продовжені. На сьогодні результатів, які суттєво покращують ситуацію, поки що нема. Тим не менше, консультації будуть продовжені і ми отримаємо результат», – повідомив він у Twitter.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!