Наступного року щеплення отримає 21 млн українців. Кого вакцинуватимуть від Covid-19 найперше

3106 0
Також МОЗ затвердило заявку на безкоштовне отримання 8 мільйонів доз вакцини в межах глобального механізму COVAX.
Фото: i0.wp.com

Фото: i0.wp.com

Міністерство охорони здоров'я затвердило оціночні дані з вакцинації проти коронавірусу. Так, в 2021 році щеплення планують зробити 20 мільйонам 851 тисячам українців. Про це під час конференції з імунопрофілактики повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Пріоритетними групами для вакцинації визначили медиків, військових, зокрема в зоні ООС, працівників соціальної галузі, тих, хто перебуває в інтернатах або будинках престарілих? людей, старших 60 років з соматичними захворюваннями, які призводять до летального результату в разі захворювання на коронавірус.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

Також МОЗ затвердило заявку на безкоштовне отримання 8 мільйонів доз вакцини в межах глобального механізму COVAX. Ця програма передбачає подвійне введення дози, тому зробити щеплення зможуть чотирьом мільйонам українців.

Для інших 16 мільйонів вакцину закуплять за кошти державного бюджету. Зараз на це передбачено 2,6 млрд грн. Окрім цього, планують залучити 50 млн доларів від Європейського інвестиційного банку і 50-75 млн доларів – від Світового банку.

Нагадаємо, що уряд України веде перемовини з компаніями Moderna та Pfizer-BioNTech щодо поставок вакцини в Україну. Степанов повідомив, що перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Загалом за програмою COVAX країна отримає до 8 млн доз, яких вистачить для щеплення 4 млн громадян. Йдеться про отримання препарату компанії Moderna.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!