Наступного тижня поховають львів’янина Тараса Познякова, якого вбили 5 років тому

16176 0
Відспівування відбудеться у Києві, а поховають Тараса Познякова у Дніпрі.
На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

Правоохоронці завершили всі необхідні експертизи та дозволили батькам поховати тіло львів’янина Тараса Познякова, водія BlaBlaCar, якого у 2016 році вбили попутники, вкравши його автомобіль. Відспівування та похорон проведуть наступного тижня. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила мама Тараса – Ольга Король (Познякова).

Читайте також: СБУ виявила тіло вбитого п’ять років тому Тараса Познякова зі Львова

«Не можу написати «відбудеться прощання з Тарасиком»…., адже він завжди поруч з нами, з його турботою, з його оптимізмом, широкою посмішкою та відкритою душею. Так було раніше, так є сьогодні і так буде завжди», – написала мама Тараса Познякова.

Відспівування львів’янина відбудеться 20 січня у Києві, у Свято-Михайлівському соборі, Варваринському приділі о 13.00 год. (вул. Трьохсвятительська, 8,  вхід до собору в масках).

Поховання пройде 21 січня об 11.00 год. у м. Дніпрі.

Читайте також: Керівнику львівського «Правого сектора» вручили повістку у справі про вбивство Тараса Познякова

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 км від Києва. Пізніше оприлюднили імовірний маршрут чоловіка, після чого його офіційно оголосили у розшук. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району.

У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивсті Тараса – екс-бійця «Правого сектора» Дмитра Голуба. Справу розслідують як умисне вбивство, оскільки самого Тараса Познякова так і не знайшли. Раніше під час судового засідання батько Тараса Познякова Олександр говорив, що Дмитро Голуб зізнався йому у вбивстві і за 50 тисяч доларів і зняття обвинувачень обіцяв показати місце, де закопане тіло. Натомість адвокат Дмитра Голуба говорив, що його клієнт не винен, а вбивство – інсценізоване.

Додамо, що у справі про вбивство львів’янина був другий підозрюваний – громадянин РФ Луан Кінгісепп. Але він загинув 23 березня 2019 року в Києві під час вибуху у квартирі на проспекті Науки.

У травні 2019 року Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав винним Дмитра Голуба у справі про вбивство Познякова. Його засудили до довічного увʼязнення. Напередодні, 7 грудня 2021 року, Верховний суд залишив вирок Голубу без змін. Тіло Тараса Познякова Служба безпеки України знайшла наприкінці минулого року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!