Наступного тижня в Україні можуть з’явитися нові експрес-тести на Covid-19

1996 0
Достовірність нових тестів така ж, як і в ПЛР.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

В Україні наступного тижня можуть з’явитися нові експрес-тести на коронавірусну інфекцію Covid-19, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, нові експрес-тести на антиген визнані ВООЗ і рекомендовані для застосування при масовому тестуванні.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

«Додатково до тестувань методом ПЛР зараз з’явилися нові експрес-тести на антиген. Ми робимо все можливе, щоб наступного тижня в Україні вже з’явилися ці тести, які будуть безкоштовні для людей. Ними можуть тестувати сімейні лікарі, мобільні бригади», – каже Віктор Ляшко.

При госпіталізації хворого до лікарні лікар відразу може зробити тест, бо його тривалість – 15-30 хв і без спеціальних лабораторних умов.

Нагадаємо, нові тести вже почали використовувати у світі. Швидкий тест на антиген коштує близько 5 доларів США і показує результат приблизно за пів години.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!