НАТО пообіцяли допомогти Україні з захистом від хімічних, біологічних і ядерних загроз

3155 0
Країни у складі НАТО продовжують надавати нам політичну і практичну підтримку.

24 березня у Брюсселі відбувся екстрений саміт НАТО. За підсумками зустрічі голови держав і урядів 30 країн-учасниць оприлюднили заяву з позицією щодо війни Росії проти України. Про це йдеться у тексті заяви, яку розмістили на офіційному сайті НАТО. 

Лідери країн-членів НАТО засудили вторгнення Росії. Вони закликали Путіна зупинити збройну агресію та вивести війська з території України, а Білорусь – припинити свою співучасть у війні. Також у заяві пообіцяли працювати з міжнародною спільнотою, щоб притягти до відповідальності всіх порушників гуманітарного і міжнародного права, та винних у скоєнні воєнних злочинах. 

Читайте також: Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу»

Члени НАТО також підтвердили право України на самооборону. У заяві йдеться про те, що вони підсилили політичну та практичну підтримку України, оскільки вона захищається. Зокрема, підтримка стосується кібербезпеки та захисту від загроз хімічної, біологічної, радіологічної, ядерної зброї. Країни також надають широку гуманітарну допомогу та приймають біженців. 

Країни Альянсу продовжують скоординований тиск на росію за допомогою міжнародної спільноти. Вони також закликали інші країни, в тому числі Китай, не підтримувати воєнні дії агресора та уникати будь-яких дій, які допоможуть Росії обійти санкції. 

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

У відповідь на дії Росії Альянс також планує створити чотири додаткові багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині. 40 000 військових вже розмістили на східному фланзі НАТО. 

Нагадаємо, що Україна просить надати НАТО один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!