Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу»

2753 0
Втрати не вдається приховувати від своєї аудиторії, тому керівництво РФ намагається використати іншу тактику.
фото пресслужби офісу президента

фото пресслужби офісу президента

Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу». Причина – надто високі втрати в особовому складі та техніці, а також відсутність будь-якого значущого просування в усіх напрямках. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Усе це не вдається приховувати від своєї аудиторії, тому керівництво РФ намагається використати іншу тактику. Щоб різко знизити кількість втрат до прийнятного (з пропагандистської точки зору) рівня. І не отримувати кілька сотень загиблих щодня, включаючи командирів найвищої та середньої ланки», – каже він.

Читайте також: Президент Польщі заявив, що застосування Росією хімічної зброї може спричинити втручання НАТО

Потреба ворога у тому, щоби скоротити всі види втрат і спробувати максимально «зачистити» свої тили від нелояльних елементів (а це майже 90-95% мирного населення). Росіяни намагаються запровадити нові обов'язкові елементи у свою військову тактику. За словами Подоляка, відбувається часткове окопування росіян на зайнятих рубежах, а ця концентрація сил та засобів руйнування навколо великих українських міст – для створення в них навмисних багатотисячних гуманітарних катастроф.

«Тактика абсолютно людоїдська і має чіткі юридичні визначення в міжнародному праві в розділі військових злочинів та злочинів проти людяності», – додав він.

Читайте також: Першого російського військового оголосили в розшук за зґвалтування жінки на Київщині

Нагадаємо, що російські війська не змогли досягти успіху на жодному з напрямків, натомість противник намагається тероризувати українців на тимчасово зайнятих територіях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!