Київ

НАУ реорганізують у Київський Авіаційний Інститут, є рішення Уряду. ОНОВЛЕНО

1243 0
В процесі реорганізації планується розподіл НАУ на дві структури

Кабмін вирішив створити в Києві Київський Авіаційний Інститут, шляхом реорганізації НАУ. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова

«Кабмін щойно прийняв рішення створити Київський Авіаційний Інститут, шляхом реорганізації НАУ. Авіаційний університет повинен бути не кормушкою регіоналів, а драйвером розвитку Defense Tech в Україні», - зазначила вона.

Інформацію підтвердив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Уряд ухвалив постанову та реорганізовує НАУ на два ЗВО: Київський авіаційний інститут та Українську державну льотну академію в Кропивницькому. Важливе рішення для розвитку українського авіапілотування, виробництва дронів, розвитку defense-tech та національної безпеки України», - розповів він.

Студенти та викладачі продовжують працювати й навчатися. Реорганізація не змінить умов праці або рівня зарплат викладачів, а студенти надалі здобуватимуть знання в Київському авіаційному інституті та Українській державній льотній академії. 

Міністр також пояснив мету реорганізації.

«МОН багато разів отримувало листи від колективу Льотної академії Національного авіаційного університету міста Кропивницьке з проханням відокремити їхній заклад від НАУ. Льотна академія має цехи з виробництва безпілотників, які можуть працювати на нашу обороноздатність, але під керівництвом іншого ЗВО їхні можливості обмежені», - наголосив він.   

Федоров додав, що Київський авіаційний інститут матиме наглядову раду з розширеними повноваженнями. Рада контролюватиме витрачання коштів закладу, систему освіти, призначення ректорів та деканів під час трансформації університету. До Ради доєднаються представники бізнесу, держорганів усіх рівнів, місцевого самоврядування та випускники НАУ. 

Нагадаємо, проєкт розпорядження про реорганізацію НАУ з'явився у ЗМІ у вересні.

На початку жовтня на тлі повідомлень про реорганізацію університету і чуток про його можливу відставку ректор Національного авіаційного університету (НАУ) Максим Луцький оголосив про намір піти служити в Збройні сили України. 

Виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету замість Луцького, призначено проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ Олексія Шкуратова, який був заступником скандального міністра освіти Сергія Шкарлета

НАУ неодноразово потрапляв у скандали. Зокрема, як ми писали, ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький під час фестивалю «СтудВесна» погрожував студентам через жарти про ексміністра освіти Сергія Шкарлета.

У липні міністр освіти оголосив догану ректору НАУ Максиму Луцькому, який колись був у «Партії регіонів» та балотувався від «ОПЗЖ». Підставою для догани стало порушення законодавства про освіту та вимог контракту.

Луцький планував стати ректором НАУ у 2015 році, однак тоді ексміністр освіти і науки Сергій Квіт звільнив і Луцького, і його команду. Шанс повернутися в НАУ зʼявився лише у 2020 році, коли міністром став Сергій Шкарлет.

Додамо, що ректора НАУ також підозрюють в організації корупційних схем, зокрема із землями, прилеглими до університету, незаконним звільненням професора та відрахуванням голови студради через участь у мітингу проти Шкарлета. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ, НАУ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!