Навколо Львова перевірили якість води та повітря через пожежу на сміттєзвалищі

2410 0
Концентрація шкідливих речовин у повітрі та воді в населених пунктах поблизу пожежі на сміттєзвалищі у селі Грибовичі Львівської області не перевищує граничних норм, повідомляють у Львівському обласному центрі Держсанепідемслужби України.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Співробітники Львівської СЕС взяли проби в чотирьох населених пунктах, що знаходяться поблизу від місця пожежі на сміттєзвалищі у Грибовичах, а саме:

с. Збиранка (вул. Сонячна,33);

с. Великі Грибовичі (вул.Степана Бандери,1);

с. Малехів (вул. Садова, 52);

вул. Джона Ленона,39 в м. Львові.

а також на майданчику на звалищі, де зараз організований оперативний штаб керування рятувальними роботами і ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації

Згідно результатів досліджень перевищень гранично-допустимих концентрацій фенолу, формальдегіду, двоокису азоту, оксиду вуглецю та сірчистого ангідриду не виявлено.

Нагадаємо, у суботу, 28 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також еколог ЛКП «Збиранка». Пошуки останнього – комунальника Олександра Бутіна тривають. Тіла пожежників знайшли без ознак життя. Правоохоронці відпрацьовують кілька версій причин катастрофи. Поки що вони озвучили дві основні: порушення правил безпеки та службове недбальство.

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!