Київ

Навколо пивоварні Шульца поставили будівельний паркан

651 0
Комплекс будівель пивоварні має охоронний статус

Навколо пивоварні Карла Шульца у Києві з’явився новий будівельний паркан. Про це повідомив заступник директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов.

«Торгові кіоски, які донедавна по периметру оточували промислову памʼятку, закриті. Довкола тепер металевий паркан», – йдеться у повідомленні.

На паркані немає паспорта обʼєкта чи додаткової інформації.

Перов також нагадав, що окремі історичні будівлі комплексу й надалі продовжують перебувати за будівельним захисним простирадлом, а власник не поспішає укладати охоронний договір на об’єкти, що були визнані культурними пам’ятками.

Нагадаємо, у вересні комплекс історичних будівель пивоварного заводу родини Шульца внесли до об'єктів культурної спадщини Києва.

Як ми повідомляли, власником пивзаводу Шульца на Деміївці є Фонд національного добробуту Криму.  Співзасновником фонду є нещодавно призначений на посаду міністра оборони Рустем Умеров.

Власники промислового комплексу споруд неодноразово намагалися потроху розбирати цегляне мурування, уперше факти руйнування помітили ще 2021 року. Тоді зруйнували один з перших виробничих корпусів, який майже не було майже не видно з вулиці. У кінці того ж року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі, що виходить на червону лінію забудови провулку Руслана Лужевського.

За планами Фонду, на місці пивзаводу мали будувати Київський кримськотатарський культурно-освітній центр з мечеттю, про що свідчать фото проєкту на сайті Фонду. Натомість у Фонді продовжують вперто заперечувати факт розборів приміщень пивзаводу та запевняють, що жодних демонтажних чи інших робіт на території не проводили, а "низка повідомлень про це — неправдиві".

Що відбувається зі спорудами однієї з найстаріших пивоварень в столиці, хто власник цього майна та чому влада каже, що не бачили проєкт площею 30 000 квадратів, читайте у нашому матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!